Barendse Gerbera´s

Uw specialist in grootbloemige gerbera´s.

Op het moderne gerberabedrijf worden met de nieuwste technieken optimale teeltomstandigheden gecreeerd, waardoor topkwaliteit gerbera´s gekweekt worden. Op het bedrijf wordt gebruik gemaakt van verduisteringsdoek, CO2 dosering en belichting. De elektriciteit voor de belichting wordt geproduceerd middels een eigen WKK. Barendse Gerbera´s is MPS A en sinds kort ook MPS Gap gekwalificeerd, wat inhoud dat de gerbera´s mileuvriendelijk geteelt worden. De gewasbescherming vind zoveel mogelijk biologisch plaats en waar nodig chemisch gecorrigeerd. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt als gietwater. Het water wat te veel is gegeven wordt ontsmet middels UV en weer hergebruikt.

Op het bedrijf werken zo´n 20 mensen, waarvan er een aantal al jarenlang werkzaam zijn. Per jaar worden meer dan 10 miljoen bloemen geproduceerd. 85% wordt direct verhandeld en 15% wordt afgezet via de klok op Naaldwijk. Het transport vindt plaats met eigen vervoer zodat wij kunnen leveren wanneer u dat wilt. Wij kunnen leveren in elk gewenste verpakking, in de doos (fustcode 612) en op water in 996 en 577 fust. Ook kunnen we Gerbera´s leveren in de Diamond verpakking.

Barendse Gerbera´s is lid van Focus On Gerbera de afzet organisatie van zowel grootbloemige als mini gerbera’s Deze telersvereniging bestaat uit 11 kwekers en heeft als doel de afzet van grootbloemige en mini gerbera´s via de retail te bevorderen.